Primarul ignoră legea și refuză să aloce terenuri pentru tineri

Colegul nostru, Paul Maier, face o prezentare a unei situații preocupante în orașul nostru, unde primarul refuză să respecte legea și să aloce terenuri conform Legii 15/2003 pentru tineri care își doresc să-și construiască locuințe.

Primarul refuză să aloce terenuri conform Legii 15/2003, care prevede că tinerii trebuie să primească terenuri pentru a-și construi locuințe. Această lege a fost adoptată de peste 20 de ani pentru a ajuta tinerii să-și realizeze visul de a avea o locuință proprie, dar, din păcate, primarul nostru pare să o ignore.

În ședința Consiliului Local de joi, a apărut pe ordinea de zi o informare prin care 2 parcele de teren situate pe strada Hermann Gmeiner să fie valorificate, întrucât, conform spuselor domnului primar, de-a lungul anilor, au fost atribuite unor tineri în baza legii 15/2003, dar au fost refuzate pe motiv că suprafața este prea mică. Însă, din informațiile mele, tinerii cu dosarele depuse nu au fost niciodată contactați pentru a li se propune aceste parcele.

Acest comportament este nu numai ilegal, dar este și profund nedrept. Tinerii din orașul nostru se confruntă cu o situație dificilă, cu prețurile locuințelor în creștere constantă și cu o disponibilitate redusă de terenuri pe care să le achiziționeze la prețuri rezonabile.

USR Cisnădie a depus două solicitări în acest sens, însă până acum nu am primit nici măcar număr de înregistrare la solicitările noastre. De asemenea, consilierii USR au cerut primăriei o listă cu terenurile disponibile, cât și cererile depuse de tinerii comunității noastre. Însa, după cum ne-am obișnuit, și acestea au rămas fără răspuns.

Vom continua demersurile pentru a asigura respectarea Legii 15/2003 și a drepturilor tinerilor din orașul nostru de a avea acces la terenuri pentru a-și construi locuințe. Vom continua să cerem primăriei să furnizeze informații clare și transparente privind terenurile disponibile și cererile depuse de tineri.

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.