Reușita Alianței USR PLUS la Micăsasa este un exemplu pentru întreg județul Sibiu

Am reușit să câștigăm împotriva primarului PSD, aflat în funcție de 18 ani, lucru care părea imposibil privit din afară. Suntem probabil cea mai plăcută surpriză de la alegerile locale din județul Sibiu, iar acest lucru nu e deloc întâmplător. Timotei Păcurar este membru al Alianței USR PLUS și Primar al Comunei Micăsasa!

 

Cu o campanie curată de la început până la sfârșit, am reușit să câștigăm încrederea oamenilor prin puterea exemplului. Am fost zilnic pe ulițele satelor pentru a afla problemele cetățenilor și pentru a ne prezenta candidații, alături de planurile pe care le avem în următorii patru ani. Ideea de a face lucrurile corect și profesionist a dus la formarea unei echipe competente, implicate și cu dorința de a schimba comuna în bine.

 

Ideea de a face lucruri bune în comună a venit cu mult înainte de intrarea în politică. În urmă cu doi ani, împreună cu o parte din echipa USR PLUS am fondat proiectul Micăsasa Connect, prin care am reușit să redăm sătenilor ideea de comunitate și convingerea că doar prin implicare participativă putem să ne facem viața mai frumoasă. În anii de activitate, cu ajutorul locuitorilor comunei am reușit să ducem la bun sfârșit proiecte cu un impact major în viața comunității, am organizat competiții sportive importante la nivel național și chiar european, evenimente culturale prin care am promovat istoria locală și producătorii locali, amenajarea unei piețe pentru producătorii locali, activități educative împreună cu copii de la Școala Generală Corneliu Păcurariu.

 

Reforma administrației

 

Pasul către administrația publică a venit natural, la propunerea locuitorilor comunei, datorită proiectelor și inițiativelor pe care le-am avut în ultimii ani.

 

Fără sprijinul lor nu eram aici, iar acum a venit momentul să demonstrăm că putem face altfel de administrație, orientată spre cetățean, nu spre buzunarul propriu. Responsabilitate în cheltuirea banului public și transparență totală asupra cheltuieilor, asta am promis în campania electorală și o să ne ținem de promisiune.

 

Digitalizare

 

Suntem într-o perioadă în care accesul la informație și digitalizarea administrației sunt cruciale pentru o dezvoltare rapidă și sănătoasă. Micăsasa nu s-a dezvoltat din păcate în direcția asta, dar este un capitol de importanță majoră pentru noi. Avem exemple de administrații publice în țară, chiar și în rural, care cu ajutorul tehnologiei au evoluat extraordinar în ultimii ani. Vrem să luăm exemplu de la cei mai buni și să eficientizăm instituția primăriei, prin digitalizare.

 

Turism

 

În Micăsasa avem Castelul Brukenthal, monument istoric de importanță națională, care din păcate este în paragină. Fostă Școală cu Clasele I-IV, Castelul Brukenthal poate deveni, odată reabilitat, o resursă importantă de bani pentru comună si pentru locuitorii acesteia și poate fi un punct turistic alături de Biserica Fortificată din Țapu și Biserica Medievală din Micăsasa. În viitorul apropiat ne dorim să punem în siguranță acoperișul Castelului, iar pe viitor să îl reabilităm complet.

 

Infrastructură

 

Infrastructura rutieră din comună este precară la momentul actual și e o problemă veche care are nevoie punctual de câteva rezolvări urgente, lucruri pe care o să le facem cu prioritate dupa învestire. Rețeaua de apă curentă are deficiențe în funcționare, locuitorii comunei au apă doar o dată pe săptămână acum, iar această problemă este prima în lista de priorități. Ne propunem să lucrăm cu cei mai buni specialiști in domeniu pentru a rezolva această problemă urgentă.

 

Producători locali

 

Am fost alături de producătorii locali din poziția de reprezentanți ai ONG-uri, i-am sprijinit în promovarea produselor pe plan local și județean, iar acum avem posibilitatea să îi sprijinim mai consistent și să le deschidem alte drumuri, prin accesarea de fonduri europene prin care să treacă la următorul nivel să se susțină financiar din produsele pe care le produc.

 

Educație

 

Ne propunem să reabilităm Școala cu Clasele I-VII, să construim o sală de sport și un teren sintetic. De asemenea, în cei patru ani un alt obiectiv pe care îl avem în vedere este introducerea mesei calde în școală, fapt ce ar reduce și abandonul școlar, o problemă pe care o avem și noi în comună.

 

Suntem siguri că modelul Micăsasa poate fi multiplicat și în alte comune din județul Sibiu, atât la aceste alegeri, cât și la cele care vor urma.

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.