Propuneri de investiții pentru formarea bugetului local

Consilierii USRPLUS Cisnădie au făcut o serie de propuneri de investiții pentru formarea bugetului local. Așa cum am spus, ne dorim soluții reale pentru locuitorii din Cisnădie.

Investițiile din ultimii ani în infrastructura din Cisnădie au fost aproape inexistente, cele mai multe dintre ele au mers spre proiecte ce nu au rezolvat probleme reale pentru cisnădieni. Noi considerăm că, prin programe serioase și concrete de reabilitare, Cisnădia poate intra în secolul XXI.

Propuneri:

1. Asfaltarea străzilor: Nicolae Porumbescu (Cartierul Arhitecților), Chateaux Thierry, Șelimbărului (porțiunea neinclusă în proiectul Apă Canal)

2. Amenajare prelungirii Petre Antonescu spre Sibiu

3. Refacerea și semnalizarea corespunzătoare, inclusiv iluminat individual, a limitatoarelor de viteză

4. Refacerea iluminatului public în zona pieței

5. Studiu de trafic pentru pregătirea documentației de reamenajare a străzilor, concomitent cu proiectul Apă canal 

6. Întocmirea programului de reabilitare termică a blocurilor din Cisnădie vatră, conform planului național de îmbunătățire energetică (Legea 121/2014 actualizată)

7. Studiu fezabilitate extindere rețea apă Cisnădioara

De asemenea, considerăm că toți copiii din Cisnădie au dreptul la condiții pentru o educație de calitate, iar orașul nostru există un deficit mare de creșe și grădinițe, astfel că părinții sunt obligați să meargă cu copiii la instituțiile de acest fel din Sibiu.

Propuneri:

1. Achiziție sau schimb pentru teren în Cartierul Arhitecților pentru înființarea unei unități de învățământ în zona centrală a cartierului

2. Înființarea unei creșe în Cisnădie vatră în anul școlar 2021-2022

3. Reparații interne și înlocuirea ferestrelor la Școala 1

Sportul, natura și sănătatea merg împreună iar noi ne dorim să încurajăm copiii la cât mai multe activități sportive iar adulții la o viață cât mai sănătoasă.

Propuneri:

1. Amenajarea unui spațiu de fitness în Parcul Măgura și înlocuirea pomilor ornamentali cu arbori care să asigure umbră

2. Alocarea unei sume necesare organizării unui concurs de proiecte pentru amenajarea spațiilor de recreere (Grădina mare, vechiul ștrand, Bujorului, Șelimbărului, Cisnădioara) 

3. Studiu pentru pregătirea proiectului de finanțare în 2022 pentru construcția unei săli de sport la scoala 3 

4. Refăcut parcul de copii din Cisnădioara

Digitalizarea primăriei, achiziții de pubele SMART, refacerea și reparația anumitor zone sunt și ele prinse in planul nostru.

Propuneri diverse:

1. Reparații străzi Cisnădioara

2. Refacerea trotuarului de la ieșirea din cimitir înspre Florilor

3. Achiziția unui sistem integrat pentru digitalizarea primăriei, cu varianta unui abonament anual 

4. Achiziție de pubele SMART în Cartierul Arhitecților pentru implementarea noului Regulament de salubritate și dotarea străzilor cu coșuri de gunoi 

5. Amenajare/igienizare zona Gării

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.