Proiect USR PLUS Sibiu adoptat: Cheltuielile publice ale Primăriei vor fi publicate pe site

Consilierii USR PLUS Sibiu au propus un proiect de Hotărâre de Consiliu Local pentru a fi publicate pe pagina de internet https://www.sibiu.ro/ cheltuielile din bani publici. Acest proiect are ca scop creșterea transparenței activității Primăriei Municipiului  Sibiu și a serviciilor publice subordonate Consiliului Local.

„Cetățeanul care plătește taxe și impozite are dreptul să știe cum se cheltuie fiecare leu din banii publici. Atunci când banii sunt cheltuiți transparent crește gradul de încredere al cetățeanului în administrația locală. Ca urmare a adoptării proiectului propus de noi, pe site-ul Primăriei se va crea o secțiune „Cheltuieli publice” în care cetățenii vor găsi contractele încheiate cu terți. Acest proiect este încă un pas pentru transparență în cheltuirea banului public și mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect”, a declarat Laurențiu Theodoru, consilier local USR PLUS Sibiu și inițiatorul proiectului.

USR PLUS propune consultare publică pentru trenul periurban

În ședința de Consiliul Local de astăzi, 28 ianuarie, Raul Apostoiu, consilieri USR PLUS, a propus ca proiectul trenului periurban să fie pus în dezbatere publică și să fie publicat studiul de trafic realizat pentru acest proiect. 

„Pentru că în raportul care însoțește proiectul trenului electric urban se menționează un `Studiu de trafic privind introducerea trenului periurban în Municipiul Sibiu` am propus organizarea unei consultări publice, ocazie cu care reprezentanții specialiștilor care au participat la elaborarea studiului să prezinte rezultatele sondajului, dar și datele care au stat la baza concluziilor, iar sibienii reprezentați la această dezbatere să-și prezinte la rândul lor opiniile sau propunerile de îmbunătățire. Considerăm că pentru finalizarea cu succes a acestui proiect este necesară susținerea sa de către toate grupurile politice din Consiliul Local Sibiu, dar și a beneficiarilor, locuitorii Sibiului, dar și cei al localităților învecinate, motiv pentru care vă înaintez această propunere”, a declarat Raul Apostoiu, consilier local USR PLUS Sibiu.

USR PLUS propune demersuri pentru înființarea unui Centru de tip Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități

Diana Mureșan, consilier USR PLUS Sibiu, a solicitat în ședința de Consiliu Local să se inițieze demersuri pentru înființarea unui Centru de tip Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități.

 

„Scopul acestui serviciu social este de a asigura îngrijire personală, medicală și primară, recuperare și reabilitare funcțională, pe o perioadă determinată de timp, persoanelor adulte cu dizabilități. Centrele de tip Respiro ar putea asigura găzduirea persoanelor cu handicap grav mai ales pe perioada concediului de odihnă a asistentului personal. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt persoanele adulte cu dizabilităţi, iar beneficiarii indirecţi sunt familiile acestora. Ele sunt foarte utile deoarece vine în întâmpinarea nevoilor acestor categorii extrem de defavorizate. Avem deja în țară, în alte orașe, astfel de centre funcționale. Sibiul trebuie să integreze și să-i ajute pe toți cetățenii”, a declarat Diana Mureșan.

De asemenea, consilierul local USR PLUS Diana Mureșan a solicitat rediscutarea regulamentului taxei de salubritate într-o ședință aplicată a consilierilor locali pe această temă și primirea de către consilieri a raportului comparativ care a fost prezentat de către Serviciul de Salubrizare conducerii Primăriei Sibiu.

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.