Oportunitatea vitală de finanțare pentru infrastructura școlară din Cisnădie

În cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C 15 – Educatie, există oportunitatea extraordinară de a obține finanțare pentru construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi. Este eligibilă construirea de școli noi cu suprafața între 1000 și 5000 mp construiți și cu un cost între 1.6 si 8 milioane de EUR și asta prin finanțare nerambursabilă 100%!

Inițial, termenul de depunere a proiectelor era stabilit pentru 5 iulie, dar acesta a fost recent prelungit până la 31 iulie 2023. Este deosebit de important ca Primăria Cisnădie să folosească toate resursele disponibile si să implice specialiști pentru a beneficia de această oportunitate în cadrul programului.

Un aspect crucial al acestei inițiative este construcția mult-așteptatei unități școlare în Cartierul Arhitecților, extrem de necesară în această zonă, în special pentru că un criteriu important de eligibilitate al programului este creșterea demografică. Trebuie să subliniem faptul că administrația locală a ratat termenul limită din luna mai 2022 pentru depunerea documentației necesare pentru construirea de creșe în cadrul PNRR.

Este important de menționat că informațiile referitoare la această finanțare sunt cunoscute de la mijlocul anului trecut, iar ghidul solicitantului a fost publicat în consultare publică începând cu luna martie 2023.

Solicităm Primăriei să acționeze prompt și să nu piardă această oportunitate excepțională. Documentația necesară este relativ simplă, pentru depunerea proiectului fiind necesară “Nota conceptuala”, iar termenul limită de 31 iulie este mai mult decât suficient pentru a fi completată și depusă.

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.