Noaptea bâtelor lungi

Noaptea bâtelor lungi

S-au revărsat cu miile pe peroanele Gării de Nord, cu lămpașele aprinse, purtând instrumentele democrației originale: cozi de unelte, bâte din lemn sau chiar din cauciuc. Încolonați disciplinat s-au îndreptat spre Piața Universității și facultățile din centrul Bucureștiului, lovind fără milă tot ce le ieșea în cale: femei ,studenți, oameni care le păreau intelectuali, fără îndoială dușmani ai poporului.

Prin sediile partidelor istorice, asociațiilor civice și instituții de învățământ, au făcut zob, oameni și echipamente, găsind ”dovezile conspirației”: mașini de scris, reportofoane și lapte praf primit din ajutoare. Apoi au grădinărit, căci aduseseră și butași de trandafiri de acasă.

Cei care i-au mobilizat, transportat și hrănit, dar mai ales cei care le-au indus această psihoză colectivă transformată în barbarie, în urma căreia au murit 6 oameni și 746 au fost răniți, nu au răspuns pentru faptele lor, 32 de ani mai târziu.

13-15 iunie 1990 rămâne în memoria victimelor și familiilor ca Mineriada care le-a schimbat cursul vieții și pentru care nu s-a făcut dreptate. Ion Iliescu este președintele onorific al PSD.

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.