Dezbatere publică a Bugetului Local

La dezbaterea publică a bugetului local al orașului Cisnădie din 18 Aprilie, organizată de data aceasta conform legii de către Primăria Cisnădie, au participat din partea Uniunii Salvați România Rodica Velțan, Sorin Haidău, Liviu Coman, Carmen Tobler și Iancu Ungureanu, alături de cetățeni din Cisnădioara și Cisnădie.

Au fost prezentate propunerile USR cu privire la suplimentarea bugetului alocat pentru infrastructura de transport cu suma totală de 950 mii lei, pregătirea unui studiu de coborâre în subteran a cablurilor în Cisnădioara și achiziția unui teren în Cartierul Arhitecților pentru construcția unei creșe/grădinițe. Alături de aceste propuneri, Carmen Tobler, în calitate de președinte al Fundației Ars Vitae, a solicitat alocarea sumei de 30 mii lei pentru organizarea unui Festival al Breslelor în Cisnădioara, unde meșteri în prelucrarea lemnului, fierului și ceramicii (cărămizi și țiglă artizanală) să prezinte modalitățile tradiționale de construcție, în spiritul prezervării patrimoniului existent în Cisnădioara.

În cadrul ședinței ne-am susținut punctul de vedere cu privire la subfinanțarea investițiilor în infrastructură, dar și viziunea noastră cu privire la Cisnădioara, prin implementarea unui program de dezvoltare durabilă pe modelul consacrat al satului Viscri. 

Am aflat, cu această ocazie, că străzile Șelimbărului și Târgului sunt deja reparate (sic!), iar pe străzile Unirii și 1 Decembrie am primit asigurări că va fi turnat covor asfaltic.

Conform proiectelor primăriei, investițiile în iluminat public vor include și Cisnădioara, iar în Cartierul Arhitecților se va face o extindere a rețelei pentru iluminatul celor 2 km ai pistei de biciclete care străbate acest cartier.

Așteptăm cu interes bugetul final care va fi aprobat de consilierii locali în data de 23 aprilie, iar proiectele “entuziaste” ale administrației vor fi atent monitorizate.

Deși a fost un exercițiu util pentru noi, ca echipă, concluzia unanimă este că lipsa de viziune, de dialog și de înțelegere a necesităților comunității au dus la situația actuală din administrație, atât la nivel local, cât și național.

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.