Comisie mixtă pentru domeniul mobilității alternative

Una dintre prioritățile USR a fost, încă de la început, cea a extinderii și îmbunătățiri transportului alternativ. Deplasarea cu mijloace de transport în comun, bicicleta sau pur și simplu mersul pe jos sunt soluții care trebuie încurajate, în condiții de siguranță crescută, confort și predictibilitate.


Tocmai de aceea am inițiat o comisie care să discute și să propună soluții de acest fel. Ea funcționează la nivel informal de mai bine de un an și a colaborat permanent cu factorii de decizie locală. 


Dar a venit vremea ca ea să prindă un rol clar definit.


De aceea, consilierii locali USR din Sibiu au depus un proiect de hotărâre pentru constituirea unei comisii mixte pe domeniul mobilității alternative din oraș.


Aceasta va fi formată din consilieri locali, reprezentanți ai societății civile, Inspectoratului de Poliție, Tursib, ai mediului universitar și ai celui de afaceri.


Comisia va avea ca scop colaborarea cu Primăria Sibiu în proiectele ce privesc mobilitatea urbană, monitorizarea implementării aspectelor ce țin de mobilitatea alternativă și va face propuneri ce privesc acest domeniu. 


Suntem recunoscători tuturor celor care au acceptat să facă parte din această comisie și sperăm că împreună vom ajuta ca în Sibiu pistele de biciclete sigure, trotuarele generoase și coridoarele speciale destinate transportului public să devină cât mai rapid o realitate de care să ne bucurăm cu toții.

 

Diana Mureșan
Consilier Local USR PLUS Municipiul Sibiu

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.