Cartierul Arhitecților în întuneric

 · 

🔜❔Rezolvarea situației iluminatului public în Cartierul Arhitecților (de-a lungul DJ 106C) merge din amânare în amânare…

🔦Lipsa iluminatului public în zone cheie, intens folosite de-a lungul trotuarului/pistei de biciclete din Cartierul Arhitecților constituie un risc pentru pietoni și bicicliști. Nici giratoriile neiluminate nu sunt sigure, mai ales că în apropiere sunt treceri de pietoni.

📋USR Cisnădie a făcut demersuri încă din 2021 la instituțiile abilitate: Consiliul Județean, Poliția Rutieră, Primăria Cisnădie.

1️⃣Consiliul Județean ne precizează, printr-o adresa ca responsabilitatea iluminatului public revine direct Primăriei Cisnădie. Ca urmare a insistențelor noastre inițiale au fost montați stâlpi de iluminat cu celulă fotovoltaică în zona trecerilor de pietoni. Aceștia nu sunt suficienți, dar reprezintă un început. În cadrul discuțiilor recente între reprezentanții USR Cisnădie și cei ai Consiliului Județean ne-a fost precizat că se va lua în calcul realizarea sistemului de iluminat în giratoriile din Cartierul Arhitecților prin amplasarea unor stâlpi cu celulă fotovoltaică în centrul grațiilor.

2️⃣Ne-am adresat, în decursul anului 2022, Primăriei Cisnădie cu solicitări pentru rezolvarea problemelor cu iluminatul drumului. Adresa transmisă Primăriei Cisnădie a rămas fără răspuns, iar intervențiile consilierilor locali USR sunt ignorate.

🤔Ulterior, pentru bugetul anului 2023, USR Cisnădie a solicitat din nou rezolvarea problemelor cu iluminatul. Propunerea USR a fost preluată (cu notația “se va realiza”), deși în lista de investiții a bugetului nu a fost inclusă efectiv.

📌Vom continua demersurile pentru ca instituțiile abilitate, și în primul rând Primăria Cisnădie, să rezolve aceste probleme de siguranță a traficului, deoarece accidente se pot întâmpla oricând.

⚠️Recomandăm locuitorilor zonei să mențină atenția sporită în condiții de întuneric și să se deplaseze cu prudență, fie că sunt pietoni, bicicliști sau șoferi, pentru a ajunge în siguranță acasă.

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.