Viceprim-ministrul Dan Barna: PNRR este o șansă istorică de dezvoltare și de reformă în România

Guvernul României a pus astăzi în dezbatere publică Planul Național de Relansare și Reziliență – PNRR. Viceprim-ministrul Dan Barna a declarat că PNRR este cel mai important program pentru următorii 6 ani și pentru următoarele decade din dezvoltarea României pentru că acest plan înseamnă de fapt șansa concretă de dezvoltare și de reformă în România.  

 

„Rezultatul pe care îl prezentăm azi în dezbatere publică vine în urma celui mai complex și mai consistent exercițiu de consultare publică și de consultare a factorilor interesați pe care l-a avut România pentru un astfel de program și vreau să îl felicit pe Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene și echipa lui de la minister pentru că au reușit, timp de o lună de zile, să poarte aceste consultări și îi mulțumesc premierului Florin Cîțu pentru susținerea acestui demers care ne aduce astăzi cu programul în fața cetățenilor”, a declarat Dan Barna, viceprim-ministru și deputat de Sibiu.

 

Dan Barna a transmis că Planul Național de Relansare și Reziliență este construit din 30 de componente și a prezentat alocările pentru domeniile importante: „Educație – 4,4 miliarde de euro, sănătate – 3,4 miliarde de euro (cuprind infrastructură, spitale noi și dezvoltarea accesului la servicii de sănătate corecte și de bună calitate), transport – propunere de 9,5 miliarde de euro (4,5 miliarde pentru infrastructură rutieră și autostrăzi, alte 5 miliarde pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare și mobilitate urbană) și pentru mediu – 6,8 miliarde de euro (de la managementul apei până la împăduriri).  Mai există și o alocare foarte importantă pentru autoritățile locale. Sunt 4 miliarde de euro pentru nevoile specifice ale comunelor, orașelor sau ale municipiilor din România, tocmai pentru că există și niște proiecte particulare importante pentru oamenii de acolo”.

Planul Național de Relansare și Reziliență prezentat astăzi,19.03.2021, în ședința de guvern și pus în dezbatere publică poate fi consultat aici: http://mipe.gov.ro/pnrr/.

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.