Demersuri pentru înființarea secțiilor de votare în Cartierul Arhitecților

Înființarea a două secții de vot în Cartierul Arhitecților a fost pentru USR Cisnădie o prioritate, iar încă din primăvară am făcut demersuri către Primăria orașului Cisnădie și Autoritatea Electorală Permanentă pentru a oferi cetățenilor posibilitatea de a vota civilizat, fără a fi nevoiți să se deplaseze 6 km. pentru exercitarea unui drept constituțional.

Deși legislația electorală în vigoare precizează că secțiile de vot trebuie să fie situate la maxim 3 km de locul de reședință/domiciliul alegătorilor, cererile USR nu au fost luate în considerare, drept urmare nu au fost organizate secții de vot în Cartierul Arhitecților nici la alegerile europarlamentare, nici la alegerile prezidențiale din acest an. Am revenit cu solicitarea către Autoritatea Electorală Permanentă, dar fără voința autorităților locale demersurile noastre vor fi din nou fără succes.

Alianța USR PLUS Cisnădie e determinată să continue demersurile pentru ca aceste secții de vot în cartier să fie înființate conform legii la următoarele alegeri din anul 2020, pentru ambele tipuri de alegeri, locale și parlamentare.

Conform prevederilor legale, un minim de 50 cetățeni pot să solicite către primărie înființarea secțiilor de votare în cartier, deoarece domiciliul/reședința se află la o distanță de peste 3 km de cea mai apropiată secție de vot.

Noi am pregătit cererea și demarăm o campanie de strângere semnături în perioada 7-16 decembrie.

Convinge-ți prietenii și vecinii cu domiciliul în Cartierul Arhitecților să completeze tabelul din poză și/sau descarcă și semnează cererea individuală –

https://tinyurl.com/qnk4t5b – Cerere individuală
https://tinyurl.com/ra2d5tw – Tabel semnături

Cererile și formularele cu semnături le poți aduce pe strada Dorului nr. 1, Cartierul Arhitectilor – Locul de joacă – Kids Fun House Sibiu, zilnic între orele 16-20.

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.