Dan Barna, copreședinte USR PLUS: „Revoluția bunei guvernări, revoluția fiecărui om cinstit”

Ați auzit mai mult sau mai puțin de cei de la Alianța USR PLUS, poate ați auzit despre noi sau proiectele noastre. Suntem o echipă de oameni cu experiență, cu studii, suntem profesioniștii care vrem să oferim fiecărui oraș și sat niște condiții mai bune, așa cum vedem în alte țări, să avem tot ce ne trebuie, pentru familie și copii.

 


 

Noi, candidații USR PLUS pentru alegerile din 6 decembrie, știm clar ce e de făcut ca să ajungem la ce ne dorim pentru fiecare dintre voi. Avem 40 de angajamente pe care vrem să le urmăm ca la carte, așa cum sunt în programul nostru numit – Revoluția Bunei Guvernări.

 

Nu e imposibil și vom reuși cu ajutorul vostru. Vrem ca fiecare familie să aibă apă curentă și canalizare, să își ducă copiii la școli curate și bine dotate, școli unde profesorii sunt bine pregătiți, iar elevii pot primi pe lângă educație și o masă caldă. Vrem să avem drumuri asfaltate, fără gropi și noroi când plouă. Vrem să susținem micii antreprenori, care plătesc taxe și impozite la stat și doar li se cere.

 

Un lucru vreau sa fie foarte bine înțeles, pentru noi, cei de la USR PLUS, satele sunt esențiale în viitorul țării. Vedem cum mulți tineri se întorc spre rural. Și înțelegem cum cei mai mulți dintre noi de acolo am plecat sau acolo am crescut. Pe de altă parte, știm cât de greu se descurcă oamenii din ruralul românesc.

 

De asta, ne propunem să sprijinim dezvoltarea fermelor mici și mijlocii, care pot rezista pe piață și ridica satul românesc, prin dezvoltarea clasei de mijloc la sate, obiectivul asumat de Guvernul tehnocrat din 2016.

 

Trebuie ca agricultorii să poată avea acces la supermarketuri, nu doar la piețele din orașe, să își poată vinde produsele: lapte, miere, legume și fructe. Pentru a putea vinde acolo, agricultorii mijlocii au nevoie să se asocieze. Adiacent, asociațiile pot gestiona centre de colectare cu asistență integrată – food hub. Un food hub nu este doar un depozit, este un centru care furnizează de la ambalare la marketing, distribuție etc. Acestea sunt cele două obiective pe care vrea să le aplice USR PLUS: să dezvoltăm rapid și masiv asocierile; și food hub-urile, extinzând în politici naționale experiențe-pilot dezvoltate de mediul privat, care au funcționat.

 

Fondurile europene pentru agricultură sunt și ele o prioritate pentru Alianța USR PLUS. Susținem dezvoltarea companiilor mari din agricultură și susținerea acestui segment de piață, prin măsuri de tipul facilităților fiscale pentru participarea la un fond de investiții dedicat fermierilor mici și mijlocii care să ofere granturi mici și medii pentru utilaje, sere sau solarii, unități de procesare etc. Asta ne dorim, suport pentru fiecare agricultor.

 

Susținerea afacerilor cu bani europeni

 

În calitate de candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților susțin sprijinirea mediului de afaceri cu bani europeni, finanțare pentru antreprenori. Din păcate, sprijinul public pentru accesul la finanțare al antreprenorilor a fost și este incoerent, încărcat de proceduri birocratice inutile, lipsit de transparență, de predictibilitate, de eficiență și eficacitate.

 

Pentru Guvernarea USR PLUS ne propunem crearea unui pachet coerent și transparent de simplificare a accesului la finanțare al antreprenorilor, care să ofere oportunități în funcție de stadiul afaceri și care să permită diversificarea surselor. Ne propunem punerea în comun a resurselor din bani europeni cu cele din bani naționali, întrucât nu sursa de finanțare ar trebui să conteze, ci obiectivul de politică.

 

Ne propunem crearea unei interfețe unice pentru antreprenori, în care să prezentăm toate oportunitățile de finanțare existente, cu un sistem de inteligență artificială/automatizare (RPA) care să permită personalizarea ofertei pentru situația particulară a fiecărui antreprenor. Ne propunem crearea unor apeluri permanente, mai ales pentru start-up-urile inovative, care să permită finanțarea rapidă a unor proiecte valoroase, evaluate de un panel extern de antreprenori și experți independenți și nu pe baza unei grile aride.

 

Acestea sunt doar o parte dintre propunerile oamenilor grozavi și profesioniști de la USR PLUS cuprinse în cele 40 de angajamente ale programului Revoluția bunei guvernări. Și să știți că vrem o bună guvernare atât pentru orașe, cât și pentru sate. Votați USR PLUS pe 6 decembrie.

Fii alături de noi !

E timpul să nu mai fii indiferent ! Înscrie-te ca membru sau simpatizant și hai să schimbăm împreună politica din România.